Як писати чорнильною ручкою?

2 сентября 2024
Як писати чорнильною ручкою?

Пір'яна чорнильна ручка — це письмове приладдя для обраних. Набагато простіше взяти в руки сучасну кулькову ручку і з легкістю написати що завгодно, не турбуючись про натиск і нахил, незалежно від того, як і чим ви тримаєте ручку — навіть ногою. З пір'яною ручкою все інакше — ви повинні дотримуватися певних правил, інакше нічого не вийде, і ваш почерк не буде плавним.

Для всіх, хто вирішив почати користуватися чорнильною ручкою або вже придбав її, ось кілька простих правил.

Як писати чорнильною ручкою?

Як правильно тримати чорнильною ручку

Перш ніж почати писати, знайдіть місце для ковпачка. Зніміть його повністю або покладіть на зворотний бік ручки. Це залежить від того, яка у вас рука — маленька чи велика. Якщо вона менша, то ковпачок буде зручніше знімати, якщо більша — це створить правильний баланс і ручка буде зручно лежати в руці. Особливо для компактних ручок зручніше працювати з ковпачком, який подовжує корпус.

Помістіть ручку між великим і вказівним пальцями, інші пальці будуть балансувати, спираючись на папір під час письма. Важливо тримати ручку в руці під кутом 35...55 градусів — для більшості чорнильних ручок це необхідно для досягнення плавних, рівних ліній. Цей кут може бути трохи меншим, ніж ви звикли тримати звичайну ручку, але він забезпечить плавний потік чорнила.

Тримайте баланс при натисканні на перо

Під час письма чорнильною ручкою важливо дотримуватися балансу між силою натискання на поверхню паперу та плавністю рухів. Правильний тиск забезпечує достатню кількість чорнила для перенесення розбірливого зображення на папір, тоді як надмірний тиск може призвести до протікання або розмазування. 

З іншого боку, занадто слабкий натиск може призвести до нечітких слідів або недостатнього перенесення чорнила. Також не намагайтеся писати гострим кінцем ручки, оскільки це перешкоджатиме витіканню чорнила з ручки, а гострий кінець дряпатиме папір.

Пишучи чорнильною ручкою, ви повинні бути обережними, щоб не натискати, але в той же час ви повинні бути достатньо впевненими в русі руки, щоб досягти бажаного результату. Баланс між натиском і рухом — це ключ до плавного і розбірливого письма таким типом ручок.

Як писати чорнильною ручкою?

Рухи під час письма

Люди пишуть двома способами: всією рукою або тільки пальцями. Ті, хто пишуть пальцями, майже не рухають рукою і керують ручкою, згинаючи пальці. Це означає, що ручка постійно змінює кут і положення, що унеможливлює правильне положення для потоку чорнила. Якщо ви пишете тільки пальцями, вам потрібно потренуватися писати всією рукою.

Той, хто пише всією рукою, має більше шансів навчитися досконало володіти чорнильною ручкою. У цьому стилі письма рухається не зап'ястя, а лікоть. Перо залишається в одному положенні, а письмо виходить плавним.

Якщо ви завжди писали кульковими ручками, то, ймовірно, звикли постійно натискати на них. З пір'яними ручками вам не потрібно цього робити — просто знайдіть правильний кут і просто проведіть ручкою по паперу. Чорнило буде йти легко, в той час як занадто сильний тиск може пошкодити кінчик ручки.

Як писати чорнильною ручкою?

Вправи для занять із чорнильною ручкою

Практика удосконалює майстерність, і чим більше ви будете писати пір'яною ручкою, тим комфортніше почуватиметеся з нею. Ось кілька ідей, як використовувати пір'яну чорнильну ручку для щоденної практики:

  1. Створіть красиву вітальну листівку, написану від руки, щоб висловити близькій людині, як сильно ви її цінуєте.
  2. Покращуйте свої записи на лекціях за допомогою найзручнішого письмового приладдя в аудиторії.
  3. Надсилайте друзям листівки на великі відстані.
  4. Записуйте глибокі таємниці у свій щоденник.
  5. Записуйте підписи до свого альбому «Зроби сам».
  6. Напишіть чернетку свого наступного бестселера.
Як писати чорнильною ручкою?

Швидкість письма зрештою залежить від випадку та особистих уподобань. Наприклад, якщо ви робите нотатки під час лекції або складаєте список справ, ви, ймовірно, записуєте слова швидко. Якщо ви працюєте над особистим листом або каліграфічним проектом, ви, ймовірно, пишете повільно і навмисно, щоб продемонструвати свою найкращу роботу.